De basis en het gezicht van bijna elke organisatie? Dat is de website!

Wanneer een bedrijf een nieuwe website wil gaan bouwen, is het belangrijk dat men zich realiseert dat er drie partijen tevredengesteld moeten worden. Het start met de eigen organisatie. Als de werknemers blij zijn met hun website dragen zij dat vervolgens uit en zijn ze de ambassadeurs van de zaak. Het is ‘hun’ organisatie; ze zijn trots op ‘hun’ bedrijf. In de tweede plaats hebben we te maken met de doelgroep waarvoor de site wordt gemaakt en in de derde plaats is daar onze grote vriend Google. Want we hebben Google nodig om gevonden en geïndexeerd te worden, want je wilt gevonden worden. Het is noodzaak dat je gevonden wordt, anders heb je een website voor niets online gezet.

Maak gebruik van landingspagina’s

Bezoekers komen meestal niet via de voordeur naar binnen. Dat klinkt misschien raar, maar wat we bedoelen is het volgende; de bezoeker komt vaak niet via de homepage de site binnen maar via een ingetypt zoekwoord, of via een link uit een social mediabericht. Bezoekers landen dan op een zogenaamde landingspage of lezen een online geplaatst artikel en worden via een link naar de betreffende website geleid. Mensen zijn allemaal op zoek naar een specifiek product of dienst. Het is daarom essentieel je gevonden wordt op voor het bedrijf passende en ook door de doelgroep gebruikte zoekwoorden. Een tweede belangrijk punt is dat de look en feel van de site naadloos aansluit op de aangeboden producten of diensten.

Wees onderscheidend en overtref je concurrentie met een unieke website

De website moet opvallen, moet onderscheidend zijn en daarom is het belangrijk niet hetzelfde te doen als je concurrenten. Zorg voor een unieke, passende uitstraling die tot de verbeelding spreekt van de doelgroep. Wil jij ook een website die jouw klanten aanspreekt? Laat je website dan bouwen door webdesign Tilburg.